Zilele Scolii 2017

ZILELE ȘCOLII LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ "MIRCEA CEL BĂTRÂN" PITEȘTI

În perioada 13-18 noiembrie 2017, Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești a derulat Proiectul educațional extrașcolar "Zilele școlii", un proiect anual de tradiție și de suflet ce a marcat anul acesta 42 de ani de la înființarea școlii.

Istoria începe în decembrie 1974 când s-a delimitat teritoriul pe care urma să fie amplasată şcoala şi s-au demarat lucrările de construcţie. Printr-o decizie emisă pe 23.07.1975, Comitetul Executiv al Consiliului Municipal Piteşti hotărăște înfiinţarea Şcolii Nr.13. Sunetul cristalin al clopoţelului a sunat pentru prima oară la 15 septembrie 1975.

Pentru a marca acest moment istoric, școala a făcut o tradiție din a organiza activități variate cu caracter educativ-cultural prin care să contribuie la lărgirea orizontului de cunoaștere al copiilor, să stimuleze creativitatea lor și să promoveze spiritul competiţional şi al performanţei înalte.

1 2

Proiectul a debutat cu concursul de istorie "Mari voievozi-Mircea cel Bătrân" derulat luni, 13 noiembrie, în colaborare cu Asociația Rovine, reprezentată de dnul Anton Constantin, președintele asociației și general de brigadă în retragere. Concursul s-a adresat elevilor din clasele a IV-a și a VIII-a și s-a derulat sub formă de chestionar, prezentări, rebus, elevii dovedind foarte bune cunoștințe de istorie dar și de recitare a unor poezii legate de tema concursului.

Pentru elevii talentați ai școlii a fost organizat, miercuri, 15 noiembrie, concursul Tinere talente, cu secțiunile Primar și Gimnaziu, astfel încât toți elevii, mici sau mari, să aibă șansa să se afirme și să câștige unul dintre premii. Juriul a evaluat cei 16 candidați de la fiecare secțiune în funcție de categoria artistică: teatru, dans/gimnastică ritmică, îndemânare (kendamă sau cub rubik), canto și interpretare la un instrument muzical. Elevii, părinții și cadrele didactice prezente în sală au putut vota trei concurenți preferați, voturile au fost adunate cu cele ale juriului și au fost desemnații câștigătorii! Emoții, talent, susținători, premii, bucurie, ambiție, iată în câteva cuvinte ce a însemnat acest concurs!

3 4

Nu au lipsit competițiile sportive! Joi, 16 noiembrie, au fost organizate competiții sportive pentru cei mici și mari: traseu aplicativ utilitar, meciuri demonstrative de fotbal și baschet la care au participat și profesorii școlii și Cupa Zilele Școlii-finalele la baschet între clasele a III-a și a IV-a și între clasele a VII-a și a VIII-a. Nu au lipsit majoretele cu un dans sincron demonstrativ.

5 6

7 8

Nu au lipsit expozițiile tematice, dintre care se remarcă “Desenăm, modelăm, ne documentăm și învățăm” (afișe, planșe, machete), organizată de Comisiile om-societate și religie-arte.

Activitățile au putut fi derulate datorită cadrelor didactice care au participat la organizarea și desfășurarea acestor activități, elevilor care au acceptat provocările lansate de școală  prin acest proiect, părinților care i-au susținut și încurajat, managerilor activi ai școlii care au coordonat atent și cu răbdare toate momentele din această săptămână.

Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” Pitești își propune constant să inițieze activități educative școlare și extrașcolare diferențiate care să răspundă socializării, creșterii capacității de comunicare între factorii implicați. În același timp, prin acest proiect, școala se înscrie activ în viața comunității și o face prin fiecare proiect pe care îl derulează.

Articol scris de prof. Laura GEORGESCU

Lasa un comentariu

Campurile indicate cu * sunt obligatorii. Codul HTML nu este permis in interiorul mesajului.