Evaluările naționale în educație pe care le propunem au ca obiectiv general evaluarea continuă, într-un mediu extern, distinct de cel al școlii în care învață elevul zi de zi – evaluare la nivel de clasă la disciplinele prevăzute în curriculum-ul școlar.Prin aceste evaluări periodice, urmărim competențele atinse de elevi pe parcursul derulării activității școlare. Derularea acestor evaluări naționale le dă elevilor posibilitatea să își verifice cunoștințele pe etape de parcurgere a materiei, în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele concursuri, examene și competiții. O astfel de evaluare periodică asigură o asimilare constantă a materiei precum și o dezvoltare de competențe la un nivel corespunzător pentru fiecare elev. În acest fel, se diminuează riscul de a se acumula goluri în cunoștințe și se pot întreprinde din timp măsuri de recuperare a materiei.
Testul Genius reprezintă o abordare modernă a concursurilor și testelor școlare, axat pe creativitate, ingeniozitate, gândire critică și argumentația propriilor puncte de vedere.Prin natura, formatul și structura subiectelor sale, concursul „Testul Genius" urmărește verificarea modului în care elevii aplică cunoștințe dobândite!
Pentru elevi olimpiada este cel mai important concurs si unii mi-au spus ca ei considera pregatirea pentru olimpiada cel mai important lucru din toata scoala
"Luati invatatura ca mult argint si mult aur veti castiga cu ea".
.eclesiasticul 51.35