Învață de mic să utilizezi calculatorul~2019

Descarca Documente

Regulament_MicaOli_2019.pdf
Descarcă Vizualizează
Regulament_simpozion_2019.pdf
Descarcă Vizualizează
Subiecte_2018.rar
Descarcă
Subiecte_2019.rar
Descarcă
Rezultate_2019_1.pdf
Descarcă Vizualizează

Am afişat rezultatele obţinute de elevi şi subiectele date la concursul "MICA OLIMPIADĂ DE INFORMATICĂ", ediţia a XX-a, 18 mai 2019.

Felicitări tuturor participanţilor!

Mulţumim sponsorului logo sponsor 2017 rosu gri mic pentru cadourile oferite elevilor care au obţinut premii (I, II şi III).

Premiile şi diplomele se vor înmâna vineri, 31 mai 2019, la ora 11:00, la sediul şcolii noastre. Vă aşteptăm cu drag!

Concursul este o activitate a proiectului județean ”ÎNVAȚĂ DE MIC SĂ UTILIZEZI CALCULATORUL!”.

Ediția 2019 este jubiliară, sărbătorim împlinirea a 20 de ani de la inițierea proiectului (2000 ~ 2019).

Mulțumim tuturor celor au contribuit la inițierea și derularea acestui proiect!


CONCURSUL JUDEŢEAN „MICA OLIMPIADĂ DE INFORMATICĂ” pentru elevii claselor III-VIII și SIMPOZIONUL JUDEȚEAN cu tema ”Lumea digitală – prezent și viitor în competențe digitale” sunt activități organizate în cadrul PROIECTULUI EDUCAŢIONAL JUDEȚEAN ”Învață de mic să utilizezi calculatorul”, ediția a XX-a, 18 mai 2019, aprobat în CAEEJ Argeș pentru anul școlar 2018-2019, semestrul al II-lea, poziția 151, organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești.
Atașat aveți regulamentele de organizare a concursului și simpozionului, fișele de înscriere și arhiva cu subiectele din 2018.

Concursul de informatică s-a desfășurat în data de 18 mai 2019, începând cu ora 10:00, iar simpozionul pe 18 mai 2019, ora 13:00, la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân”, Pitești.


ARGUMENTUL PROIECTULUI
Fiecare copil ar trebui să beneficieze de oportunitatea de a învăța bazele informaticii încă din școala primară. În stadii avansate ale educației, ar trebui să fie capabili să se specializeze pe această disciplină.
Orice societate informatizată are nevoie de tot mai mulți specialiști în domeniul IT&C care să fie capabili să programeze/să utilizeze eficient calculatorul pentru a simplifica munca, pentru a cerceta sau a experimenta. Cum tinerii români s-au dovedit competitivi, atât în țară, cât și în străinătate, considerăm că activitățile din acest domeniu sunt bine venite, confirmând și totodată crescând performanța acestora.
Pentru elevul de azi, calculatorul are din ce în ce mai puține secrete și este utilizat mai mult pentru jocuri și Internet. De aceea considerăm acest proiect o provocare pentru elevii din ciclul primar și gimnazial care trebuie să demonstreze că știu să utilizeze calculatorul, că sunt familiarizați cu aplicațiile, că sunt creativi și inventivi în realizarea unor produse sau a unor mici programe și nu în ultimul rând că sunt pregătiți pentru viitor.
Tema simpozionului este o abordare integrată a predării informaticii în gimnaziu, investighează diferitele metode de predare a competențelor digitale și lansează o provocare pentru profesorii de informatică de a găsi soluții creative, eficiente, novatoare pentru a-i înzestra pe copii cu un set complet de competențe și cunoștințe, de a-i învăța bazele informaticii, incluzând programarea, în completarea competențelor ce țin de alfabetizarea digitală și tehnologia informației.


Vă așteptăm cu drag,

Echipa de proiect

Read 1585 times Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2020 15:36
About User
Paula CIOARĂ
Lasa un comentariu

Campurile indicate cu * sunt obligatorii. Codul HTML nu este permis in interiorul mesajului.