Școala noastră a fost premiată cu certificatul de Școală eTwinning pentru proiectele desfășurate in ultimii doi ani.
Mulțumim elevilor si echipei de profesori pentru munca și pasiunea cu care s-au implicat în comunitatea eTwinning!
#eTwschools
#eTwinners
Am afișat premiile obținute de elevi la Concursul Judeţean, cu participare directă, LA PAS PRIN EUROPA, ediția a V-a, 9 mai 2019 - CONCURS DE CREAŢIE PLASTICĂ și EXPUNEREA ORALĂ A TEMEI PROPUSE: CAPITALE EUROPENE.
FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANȚILOR!
Concursul este înscris în C.A.E.E.J. al I.Ș.J. Argeș, anul școlar 2018-2019, semestrul al II-lea, poziţia 124 și se adresează elevilor din ciclul primar.
Pentru mai multe detalii consultați Regulamentul concursului „La pas prin Europa”, pe care îl puteți descărca de la documentele atașate.
Echipa de organizare
În perioada 1-5 aprilie 2019 s-a desfășurat în Granada, Spania (zona Andaluzia) al treilea curs de formare în educația copiiilor supradotați pentru profesori.
Activitate în cadrul proiectului Erasmus+ (Nr. 2017-1-HU01-KA201-036010) ”Transformers school. Giftedstudents, happychildren”.
Vă prezentăm în documentul ataşat un jurnal al activităţilor desfăşurate în cadrul acestei vizite, material realizat de prof. Augustina Ene.
Am afişat rezultatele obţinute de elevi şi subiectele date la concursul "MICA OLIMPIADĂ DE INFORMATICĂ", ediţia a XX-a, 18 mai 2019.
Felicitări tuturor participanţilor!
Mulţumim sponsorului pentru cadourile oferite elevilor care au obţinut premii (I, II şi III).
Premiile şi diplomele se vor înmâna vineri, 31 mai 2019, la ora 11:00, la sediul şcolii noastre. Vă aşteptăm cu drag!
Concursul este o activitate a proiectului județean ”ÎNVAȚĂ DE MIC SĂ UTILIZEZI CALCULATORUL!”.
Ediția 2019 este jubiliară, sărbătorim împlinirea a 20 de ani de la inițierea proiectului (2000 ~ 2019).
Mulțumim tuturor celor au contribuit la inițierea și derularea acestui proiect!
CONCURSUL JUDEŢEAN „MICA OLIMPIADĂ DE INFORMATICĂ” pentru elevii claselor III-VIII și SIMPOZIONUL JUDEȚEAN cu tema ”Lumea digitală – prezent și viitor în competențe digitale” sunt activități organizate în cadrul PROIECTULUI EDUCAŢIONAL JUDEȚEAN ”Învață de mic să utilizezi calculatorul”, ediția a XX-a, 18 mai 2019, aprobat în CAEEJ Argeș pentru anul școlar 2018-2019, semestrul al II-lea, poziția 151, organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești.Atașat aveți regulamentele de organizare a concursului și simpozionului, fișele de înscriere și arhiva cu subiectele din 2018.
Concursul de informatică s-a desfășurat în data de 18 mai 2019, începând cu ora 10:00, iar simpozionul pe 18 mai 2019, ora 13:00, la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân”, Pitești.
ARGUMENTUL PROIECTULUIFiecare copil ar trebui să beneficieze de oportunitatea de a învăța bazele informaticii încă din școala primară. În stadii avansate ale educației, ar trebui să fie capabili să se specializeze pe această disciplină.Orice societate informatizată are nevoie de tot mai mulți specialiști în domeniul IT&C care să fie capabili să programeze/să utilizeze eficient calculatorul pentru a simplifica munca, pentru a cerceta sau a experimenta. Cum tinerii români s-au dovedit competitivi, atât în țară, cât și în străinătate, considerăm că activitățile din acest domeniu sunt bine venite, confirmând și totodată crescând performanța acestora.Pentru elevul de azi, calculatorul are din ce în ce mai puține secrete și este utilizat mai mult pentru jocuri și Internet. De aceea considerăm acest proiect o provocare pentru elevii din ciclul primar și gimnazial care trebuie să demonstreze că știu să utilizeze calculatorul, că sunt familiarizați cu aplicațiile, că sunt creativi și inventivi în realizarea unor produse sau a unor mici programe și nu în ultimul rând că sunt pregătiți pentru viitor.Tema simpozionului este o abordare integrată a predării informaticii în gimnaziu, investighează diferitele metode de predare a competențelor digitale și lansează o provocare pentru profesorii de informatică de a găsi soluții creative, eficiente, novatoare pentru a-i înzestra pe copii cu un set complet de competențe și cunoștințe, de a-i învăța bazele informaticii, incluzând programarea, în completarea competențelor ce țin de alfabetizarea digitală și tehnologia informației.
Vă așteptăm cu drag,
Echipa de proiect
Am afişat rezultatele și premiile obținute de elevi la concursul județean "Zâmbet sfios de primăvară", ediția a IV-a - 13 aprilie 2019 (Download attachments).
FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANŢILOR!
Concursul este aprobat în Calendarul Activităților Educative Extrașcolare I.S.J. Argeș pentru anul școlar 2018-2019 Nr. 1251/19.02.2019, semestrul al II-lea, pozitia 77 și este organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân", Pitești.
Atașat aveți regulamentul de organizare și desfășurare - ediția 2019.
La concurs au participat elevi din ciclul primar.
Tema propusă: Paștele ~ Sărbătoarea Învierii
Proiectul s-a desfășurat pe trei secțiuni:
Vă prezentăm câteva dintre lucrările elevilor participanți:
CENTENARUL MARII UNIRI LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN” PITEȘTI
Prof. Șerbănică Arina, Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” Pitești
La 1 decembrie 1918 s-au aniversat 100 de ani de la realizarea României Mari, un moment istoric pentru poporul român iar realizarea acestui ideal ne-a făcut datori să îl marcăm prin activități specifice la nivelul școlii. Astfel, elevii, purtători ai valorilor și tradițiilor românești, au devenit părtași la istoria națională a României. Ei reprezintă viitorii cetățeni ai țării, conducătorii zilei de mâine, și trebuie să pornească în viață cu dragostea pentru patrie și mândria de a fi român.
Activitățile desfășurate de școala noastră la acest ceas aniversar au vizat dezvoltarea spiritului civic al elevilor prin angrenarea lor în activități cu caracter divers, legate în special de istorie. Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit de toți elevii, începând cu clasele pregătitoare, elevii claselor I-IV și terminând cu elevii de gimnaziu.
Programul a cuprins, în primul rând, activități desfășurate pe clasă sub îndrumarea cadrelor didactice (dansuri populare, expoziții de pictură, cântece patriotice, paradă a costumelor populare, scenete, etc.). Una dintre cele mai interesante activități a fost “100 de …” la care elevii au realizat desene, machete, diverse obiecte din 100 de bețișoare, steluțe, imagini decupate, etc.
Ne mândrim cu Parada costumului popular, un moment special în programul Centenarului Marii Uniri dar și un proiect județean derulat de școala noastră cu succes. Elevi din învățământul primar au prezentat costume populare din diferite zone ale țării, momentul fiind rezultatul unei foarte bune colaborări între profesori și părinți.
Cel mai important moment din program a fost festivitatea cultural-artistică coordonată de profesorii de istorie din școală care a avut loc la sala de festivități și la care au participat reprezentanți ai elevilor din toate clasele, cadre didactice și părinți. Programul a cuprins scenete, poezii, cântece patriotice, dansuri populare.
Școala noastră a colaborat în cadrul acestor manifestări cu Organizația Națională Cercetașii României, Centrul local “Dacia Felix”. Cercetașii de la centrul local, elevi ai Școlii Gimnaziale “Mircea cel Bătrân” Pitești dar și ai altor școli din Argeș, au confecționat 120 de cocarde tricolore și decorațiuni pentru sala de festivități.
Aceste manifestări s-au desfășurat în perioada 26 – 29 noiembrie și au adus, pentru câteva zile, un puternic sentiment patriotic în rândul elevilor, învățându-i să prețuiască valorile poporului român, și să conștientizeze importanța acestui eveniment istoric.
Am afişat rezultatele elevilor, subiectele şi baremele ediţiei a XI-a, 15 decembrie 2018.
Concursul judeţean "Copii sănătoşi şi frumosi", ediţia a XI-a, este o activitate organizată în cadrul Proiectului Educaţional Judeţean ”Igiena - factor important în dezvoltarea personalităţii elevilor”, proiect inițiat de Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân”, Pitești.
Concursul este cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Extraşcolare al I.S.J. Argeş, anul şcolar 2018-2019, semestrul I, la poziţia 67 și se adresează elevilor din clasele I-IV.
Vă prezentăm câteva dintre desenele elevilor realizate la proba de creație, lucrări prin care au reușit să ne transmită mesaje clare, relevante, creative și originale.
Vă invităm să participați la CONCURSURILE JUDEŢENE „LA PAS PRIN EUROPA”, ediția a IV-a, 9 mai 2018 și ”CĂLĂTOR PRIN EUROPA” ediția a X-a, 12 mai 2018, aprobate în CAEEJ pentru anul scolar 2017-2018, semestrul al II-lea, pozițiile 124 și 129 , organizate de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești.
Atașat aveți regulamentele de organizare, fișele de înscriere și acordurile de parteneriat.
Va așteptăm cu drag!
ANUNȚ! Am afişat rezultatele, subiectele şi baremele.
CONCURSUL JUDEŢEAN „MICA OLIMPIADĂ DE INFORMATICĂ” pentru elevii claselor III-VIII și SIMPOZIONUL JUDEȚEAN cu tema ”Competențe digitale și programare creativă – o abordare integrată în gimnaziu”, sunt activități organizate în cadrul PROIECTULUI EDUCAŢIONAL JUDEȚEAN ”Învață de mic să utilizezi calculatorul”, ediția a XIX-a, 19 mai 2018, aprobat in CAEEJ Argeș pentru anul scolar 2017-2018, semestrul al II-lea, pozitia 96, organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești.
Atasat aveti regulamentele de organizare a concursului și simpozionului, fișele de inscriere.
ARGUMENTUL PROIECTULUI
Fiecare copil ar trebui să beneficieze de oportunitatea de a învăța bazele informaticii încă din școala primară. În stadii avansate ale educației, ar trebui să fie capabili să se specializeze pe această disciplină.
Orice societate informatizată are nevoie de tot mai mulți specialiști în domeniul IT&C care să fie capabili să programeze/să utilizeze eficient calculatorul pentru a simplifica munca, pentru a cerceta sau a experimenta. Cum tinerii români s-au dovedit competitivi, atât în țară, cât și în străinătate, considerăm că activitățile din acest domeniu sunt bine venite, confirmând și totodată crescând performanța acestora.
Pentru elevul de azi, calculatorul are din ce în ce mai puține secrete și este utilizat mai mult pentru jocuri și Internet. De aceea considerăm acest proiect o provocare pentru elevii din ciclul primar și gimnazial care trebuie să demonstreze că știu să utilizeze calculatorul, că sunt familiarizați cu aplicațiile, că sunt creativi și inventivi în realizarea unor produse sau a unor mici programe și nu în ultimul rând că sunt pregătiți pentru viitor.
Tema simpozionului este o abordare integrată a predării informaticii în gimnaziu, investighează diferitele metode de predare a competențelor digitale și lansează o provocare pentru profesorii de informatică de a găsi soluții creative, eficiente, novatoare pentru a-i înzestra pe copii cu un set complet de competențe și cunoștințe, de a-i învăța bazele informaticii, incluzând programarea, în completarea competențelor ce țin de alfabetizarea digitală și tehnologia informației.
Și iată cateva imagini surprinse în timpul probelor de concurs, precum și capturi de ecran cu rezolvari inedite... ale elevilor pasionați de Scratch!