Proiecte

Suntem Școală eTwinning!

Școala noastră a fost premiată cu certificatul de Școală eTwinning pentru proiectele desfășurate in ultimii doi ani.

Mulțumim elevilor si echipei de profesori pentru munca și pasiunea cu care s-au implicat în comunitatea eTwinning!

  • Școlile eTwinning sunt recompensate astfel pentru angajamentul și implicarea lor in proiectele eTwinning, pentru modul în care eTwinning este integrat în politicile școlare, practicile și oportunitățile de dezvoltare profesională.
  • Școlile eTwinning sunt lideri recunoscuți la nivel european ca pionieri și vectori de educație în comunitățile lor, preocupate permanent de valorificarea oportunităților pentru dezvoltarea școlii.
  • Școlile eTwinning s-au angajat să conducă în comun și demonstrează un angajament puternic de colaborare, partajare și muncă în echipă. Elevii din Școlile eTwinning sunt agenți ai schimbării.
  • Școlile eTwinning servesc drept model pentru alte școli și sunt instituții de învățare incluzive și inovatoare.

#eTwschools

#eTwinners

Mar 24th, 2021

Diseminare proiect Erasmus+

Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești este partener în proiectul "Debating-critical thinking skills", cu numărul 2018-1-IT02-KA229-048590_4, un proiect Erasmus PLUS, parteneriat strategic, în care parteneri sunt: Istituto Comprensivo Portella delle Ginestre – Italia, Goce Delcev – Republica Macedonia, Szkola Podstawowa Im. Tadeusza Kosciuszki W Gosjku – Polonia, Emine Sapmaz Ilkokulu – Turcia.
În perioada 11-18 mai 2019 a avut loc la școala noastră primul schimb de experiență cu elevi din cadrul proiectului (Short term exchange of groups of pupils).
Au participat 31 de elevi (cu vârste între 11 și 14 ani) și 11 profesori din țările partenere, la care s-au adăugat elevi și cadre didactice de la școala din România.
Tema întâlnirii a fost "Egalitatea genurilor și drepturile femeii" și ca activități principale au fost organizate dezbateri după modelul dezbaterilor din Parlamentul European. Timp de 5 zile, elevi și profesori au avut ocazia să participe la diverse jocuri, dezbateri, discuții tematice, ateliere artistice, vizite culturale.
Programul întâlnirii a mai cuprins: un concurs de logo, activități de pregătire a următoarei întâlniri din Polonia, jocuri sportive și vizite culturale la Muzeul Golești, la Castelul Bran și la Curtea de Argeș.

articol realizat de prof. Laura Georgescu

1235689107114
Mai 22nd, 2019

Concurs județean ~ 11 mai 2019

Am afişat rezultatele, premiile, subiectele şi baremele de la CONCURSUL JUDEȚEAN "MATEMATICA, REGINA ȘTIINȚELOR", ediția 2019.
MULŢUMIM PENTRU PARTICIPAREA LA CONCURS! FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANŢILOR!
 
Concursul este înscris în Calendarul Activităţilor Educative Extraşcolare al I.Ș.J. Argeş, Nr. 1251/19.02.2019, anul şcolar 2018-2019, semestrul al II-lea, poziţia 132.
Atașat aveți repartizarea şi regulamentul de organizare și desfășurare - ediția 2019.

Concursul s-a desfăşurat pe 11 mai 2019 la Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, cu participarea directă a tuturor elevilor din judeţ înscrişi în concurs, elevi din clasele I-VIII.

Subiectele de concurs vizează materia parcursă de elevi şi specificată în programa şcolară, dar cu un grad de dificultate sporit.
Puteți descărca subiectele date în edițiile anterioare accesând link-ul:
http://www.scoalamirceacelbatran-pitesti.ro/v2/despre-noi/proiecte/concurs-județean-de-matematică-24-martie.html 

Vă așteptăm cu drag,
Echipa de organizare
Mai 4th, 2019

Concurs județean ~ 9 mai 2019

Am afișat premiile obținute de elevi la Concursul Judeţean, cu participare directă, LA PAS PRIN EUROPA, ediția a V-a, 9 mai 2019 - CONCURS DE CREAŢIE PLASTICĂ și EXPUNEREA ORALĂ A TEMEI PROPUSE: CAPITALE EUROPENE.

FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANȚILOR!


Concursul este înscris în C.A.E.E.J. al I.Ș.J. Argeș, anul școlar 2018-2019, semestrul al II-lea, poziţia 124 și se adresează elevilor din ciclul primar.

Pentru mai multe detalii consultați Regulamentul concursului „La pas prin Europa”, pe care îl puteți descărca de la documentele atașate.


Echipa de organizare

Apr 30th, 2019

Diseminare proiect Erasmus+ KA2

În perioada 1-5 aprilie 2019 s-a desfășurat în Granada, Spania (zona Andaluzia) al treilea curs de formare în educația copiiilor supradotați pentru profesori.

Activitate în cadrul proiectului Erasmus+ (Nr. 2017-1-HU01-KA201-036010) ”Transformers school. Giftedstudents, happychildren”.

Vă prezentăm în documentul ataşat un jurnal al activităţilor desfăşurate în cadrul acestei vizite, material realizat de prof. Augustina Ene.

Apr 18th, 2019

Învață de mic să utilizezi calculatorul~2019

Am afişat rezultatele obţinute de elevi şi subiectele date la concursul "MICA OLIMPIADĂ DE INFORMATICĂ", ediţia a XX-a, 18 mai 2019.

Felicitări tuturor participanţilor!

Mulţumim sponsorului logo sponsor 2017 rosu gri mic pentru cadourile oferite elevilor care au obţinut premii (I, II şi III).

Premiile şi diplomele se vor înmâna vineri, 31 mai 2019, la ora 11:00, la sediul şcolii noastre. Vă aşteptăm cu drag!

Concursul este o activitate a proiectului județean ”ÎNVAȚĂ DE MIC SĂ UTILIZEZI CALCULATORUL!”.

Ediția 2019 este jubiliară, sărbătorim împlinirea a 20 de ani de la inițierea proiectului (2000 ~ 2019).

Mulțumim tuturor celor au contribuit la inițierea și derularea acestui proiect!


CONCURSUL JUDEŢEAN „MICA OLIMPIADĂ DE INFORMATICĂ” pentru elevii claselor III-VIII și SIMPOZIONUL JUDEȚEAN cu tema ”Lumea digitală – prezent și viitor în competențe digitale” sunt activități organizate în cadrul PROIECTULUI EDUCAŢIONAL JUDEȚEAN ”Învață de mic să utilizezi calculatorul”, ediția a XX-a, 18 mai 2019, aprobat în CAEEJ Argeș pentru anul școlar 2018-2019, semestrul al II-lea, poziția 151, organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești.
Atașat aveți regulamentele de organizare a concursului și simpozionului, fișele de înscriere și arhiva cu subiectele din 2018.

Concursul de informatică s-a desfășurat în data de 18 mai 2019, începând cu ora 10:00, iar simpozionul pe 18 mai 2019, ora 13:00, la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân”, Pitești.


ARGUMENTUL PROIECTULUI
Fiecare copil ar trebui să beneficieze de oportunitatea de a învăța bazele informaticii încă din școala primară. În stadii avansate ale educației, ar trebui să fie capabili să se specializeze pe această disciplină.
Orice societate informatizată are nevoie de tot mai mulți specialiști în domeniul IT&C care să fie capabili să programeze/să utilizeze eficient calculatorul pentru a simplifica munca, pentru a cerceta sau a experimenta. Cum tinerii români s-au dovedit competitivi, atât în țară, cât și în străinătate, considerăm că activitățile din acest domeniu sunt bine venite, confirmând și totodată crescând performanța acestora.
Pentru elevul de azi, calculatorul are din ce în ce mai puține secrete și este utilizat mai mult pentru jocuri și Internet. De aceea considerăm acest proiect o provocare pentru elevii din ciclul primar și gimnazial care trebuie să demonstreze că știu să utilizeze calculatorul, că sunt familiarizați cu aplicațiile, că sunt creativi și inventivi în realizarea unor produse sau a unor mici programe și nu în ultimul rând că sunt pregătiți pentru viitor.
Tema simpozionului este o abordare integrată a predării informaticii în gimnaziu, investighează diferitele metode de predare a competențelor digitale și lansează o provocare pentru profesorii de informatică de a găsi soluții creative, eficiente, novatoare pentru a-i înzestra pe copii cu un set complet de competențe și cunoștințe, de a-i învăța bazele informaticii, incluzând programarea, în completarea competențelor ce țin de alfabetizarea digitală și tehnologia informației.


Vă așteptăm cu drag,

Echipa de proiect

Apr 3rd, 2019

Concurs județean ~ 13 aprilie 2019

Am afişat rezultatele și premiile obținute de elevi la concursul județean "Zâmbet sfios de primăvară", ediția  a IV-a - 13 aprilie 2019 (Download attachments).

FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANŢILOR!

Concursul este aprobat în Calendarul Activităților Educative Extrașcolare I.S.J. Argeș pentru anul școlar 2018-2019 Nr. 1251/19.02.2019, semestrul al II-lea, pozitia 77 și este organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân", Pitești.

Atașat aveți regulamentul de organizare și desfășurare - ediția 2019.

La concurs au participat elevi din ciclul primar.

Tema propusă: Paștele ~ Sărbătoarea Învierii


Proiectul s-a desfășurat pe trei secțiuni:

  1. Simbolul Învierii, clasele pregătitoare și I-IV – ouă pictate de elevi folosind motivele populare de decorare;
  1. Creație plastică (pictură, desen), clasele pregătitoare și I-IV;
  1. Creație literară, clasele a III-a și a IV-a – elevii au avut de realizat un text imaginativ respectând cerințele formulate în foaia de concurs (cerințe de vocabular, ortografie, punctuație, morfologie).

Vă prezentăm câteva dintre lucrările elevilor participanți:

  1

 2

 3

 4

 5

 6

Apr 3rd, 2019

Proiect judetean ”Ion Creanga”, ediția 2019

Am afişat rezultatele elevilor, subiectele și baremele ediției 2019. Felicitări tuturor participanților!

Precizare: la clasa a V-a a fost afișat inițial un barem greșit, dar evaluarea s-a realizat după cel corect, care se află acum postat.

Ne cerem scuze pentru greșeală.

CONCURSUL JUDEŢEAN DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ „CUVINTE ALESE” pentru elevii din clasele III-VIII și SIMPOZIONUL JUDEȚEAN cu tema ”IMPORTANȚA LECTURII ÎN DEZVOLTAREA CREATIVITĂȚII” sunt activități organizate în cadrul PROIECTULUI EDUCAŢIONAL JUDEȚEAN  ”ION CREANGĂ”, proiect aprobat în Calendarul Activităților Educative Extrașcolare I.S.J. Argeș, Nr. 1251/19.02.2019, pentru anul școlar 2018-2019, semestrul al II-lea, pozitia 36, organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești.

Atașat aveți regulamentul de desfășurare și organizare a concursului și simpozionului.

Activitățile s-au desfășurat în data de 23 martie 2019.

ARGUMENTUL PROIECTULUI

Limba română, cu fiecare dintre compartimentele sale – citirea, scrierea, gramatica – oferǎ noi şi ample posibilitǎţi pentru cultivarea vorbirii. Însuşirea corectă a limbii române de către elevi are repercusiuni în întregul proces al formării şi dezvoltării lor intelectuale.

Credem cu tărie că imaginația copiilor atât de bogată trebuie valorificată, deoarece ei răspund chemării întotdeauna. Reușesc să te surprindă, se gândesc de multe ori la unele lucruri care, nouă, profesorilor, nici nu ne treceau prin minte. Aceste impulsuri sau sclipiri trebuie încurajate.

Prin organizarea concursului „Cuvinte alese” dorim să-i introducem pe elevi în magia ortografiei şi a lexicului limbii române, să-i facem capabili să-și utilizeze în mod eficient și creativ capacitățile proprii.

Proiectul a apărut ca o necesitate de dezvoltare a atitudinii de relaționare a elevilor cu ei înșiși și cu ceilalți.

Vă așteptăm cu drag!

Echipa de proiect

Mar 13th, 2019

Concurs judeţean 2 martie 2019

Concursul județean de creație plastică cu participare directă "VIAŢA ÎN VERDE" este aprobat în CAEEJ pentru anul scolar 2018-2019, semestrul al II-lea, pozitia 11 și este organizat de Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit "Altina" Pitești.

Atașat puteți vizualiza rezultatele elevilor la această ediție.

FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANŢILOR!

Elevii participanți au avut posibilitatea să demonstreze originalitate și creativitate, prin realizarea de lucrări plastice pe teme de mediu.

TEMA PROPUSĂ PENTRU CONCURS LA EDIȚIA a III-a, 2019 a fost ”Lumea florilor”.

Concursul propus de acest proiect se numără printre multiplele posibilități de realizare a educației pentru mediu, care promovează formarea unui comportament „pro” mediu, prin activități puse în practică, direct de copii. Lucrările realizate de copii prin utilizarea tehnicilor plastice au fost organizate într-o expoziție.

10912345678

Mar 1st, 2019

La mulți ani România la ceas de centenar

CENTENARUL MARII UNIRI LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN” PITEȘTI

Prof. Șerbănică Arina, Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” Pitești

 

La 1 decembrie 1918 s-au aniversat 100 de ani de la realizarea României Mari, un moment istoric pentru poporul român iar realizarea acestui ideal ne-a făcut datori să îl marcăm prin activități specifice la nivelul școlii. Astfel, elevii, purtători ai valorilor și tradițiilor românești, au devenit părtași la istoria națională a României. Ei reprezintă viitorii cetățeni ai țării, conducătorii zilei de mâine, și trebuie să pornească în viață cu dragostea pentru patrie și mândria de a fi român.

Activitățile desfășurate de școala noastră la acest ceas aniversar au vizat dezvoltarea spiritului civic al elevilor prin angrenarea lor în activități cu caracter divers, legate în special de istorie. Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit de toți elevii, începând cu clasele pregătitoare, elevii claselor I-IV și terminând cu elevii de gimnaziu.

Programul a cuprins, în primul rând, activități desfășurate pe clasă sub îndrumarea cadrelor didactice (dansuri populare, expoziții de pictură, cântece patriotice, paradă a costumelor populare, scenete, etc.). Una dintre cele mai interesante activități a fost “100 de …” la care elevii au realizat desene, machete, diverse obiecte din 100 de bețișoare, steluțe, imagini decupate, etc.

Ne mândrim cu Parada costumului popular, un moment special în programul Centenarului Marii Uniri dar și un proiect județean derulat de școala noastră cu succes. Elevi din învățământul primar au prezentat costume populare din diferite zone ale țării, momentul fiind rezultatul unei foarte bune colaborări între profesori și părinți.

Cel mai important moment din program a fost festivitatea cultural-artistică coordonată de profesorii de istorie din școală care a avut loc la sala de festivități și la care au participat reprezentanți ai elevilor din toate clasele, cadre didactice și părinți. Programul a cuprins scenete, poezii, cântece patriotice,  dansuri populare.

Școala noastră a colaborat în cadrul acestor manifestări cu Organizația Națională Cercetașii României, Centrul local “Dacia Felix”. Cercetașii de la centrul local, elevi ai Școlii Gimnaziale “Mircea cel Bătrân” Pitești dar și ai altor școli din Argeș, au confecționat 120 de cocarde tricolore și decorațiuni pentru sala de festivități.

Aceste manifestări s-au desfășurat în perioada 26 – 29 noiembrie și au adus, pentru câteva zile, un puternic sentiment patriotic în rândul elevilor, învățându-i să prețuiască valorile poporului român, și să conștientizeze importanța acestui eveniment istoric.

Dec 5th, 2018