Diseminare proiect Erasmus+

Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești este partener în proiectul "Debating-critical thinking skills", cu numărul 2018-1-IT02-KA229-048590_4, un proiect Erasmus PLUS, parteneriat strategic, în care parteneri sunt: Istituto Comprensivo Portella delle Ginestre – Italia, Goce Delcev – Republica Macedonia, Szkola Podstawowa Im. Tadeusza Kosciuszki W Gosjku – Polonia, Emine Sapmaz Ilkokulu – Turcia.
În perioada 11-18 mai 2019 a avut loc la școala noastră primul schimb de experiență cu elevi din cadrul proiectului (Short term exchange of groups of pupils).
Au participat 31 de elevi (cu vârste între 11 și 14 ani) și 11 profesori din țările partenere, la care s-au adăugat elevi și cadre didactice de la școala din România.
Tema întâlnirii a fost "Egalitatea genurilor și drepturile femeii" și ca activități principale au fost organizate dezbateri după modelul dezbaterilor din Parlamentul European. Timp de 5 zile, elevi și profesori au avut ocazia să participe la diverse jocuri, dezbateri, discuții tematice, ateliere artistice, vizite culturale.
Programul întâlnirii a mai cuprins: un concurs de logo, activități de pregătire a următoarei întâlniri din Polonia, jocuri sportive și vizite culturale la Muzeul Golești, la Castelul Bran și la Curtea de Argeș.

articol realizat de prof. Laura Georgescu

1235689107114
Read 1075 times Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2020 15:31
About User
Paula CIOARĂ
Lasa un comentariu

Campurile indicate cu * sunt obligatorii. Codul HTML nu este permis in interiorul mesajului.