Proiect Erasmus+ KA2

Descarca Documente

info_proiect.pdf
Descarcă Vizualizează

ÎN ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIRCEA CEL BĂTRÂN”,  PITEŞTI, în următorii doi ani, se va derula  PROIECTUL ERASMUS+ KA2 – „TRANSFORMERS SCHOOL – GIFTED STUDENTS/HAPPY CHILDREN”.

Coordonatorul proiectului, Organizaţia Nonguvernamentală Ifjusagi Nomad Klub - Ungaria, Asociatia “Young Europe Society” - România și școlile partenere din Ungaria, Slovacia, România și Spania, își vor uni expertiza pentru a dezvolta capacitatea instituțiilor partenere de a identifica și lucra cu elevii supradotați.

Sprijinirea elevilor supradotați pentru a-și atinge potențialul maxim, astfel încât ”a fi dotat” să nu devină o barieră în evoluția educațională a unui elev, ci, dimpotrivă, un avantaj pentru elev și pentru societate, reprezintă scopul declarat al acestui proiect.

Competențele reale ale profesorilor, în identificarea şi educarea acestui grup de elevi, sunt încă foarte puțin dezvoltate la nivelul şcolilor. Prin acest proiect ne propunem să venim cu modalități concrete de a contribui la o mai bună integrare și dezvoltare a potenţialului elevilor supradotaţi.

Obiectivele proiectului:

  • Schimbarea atitudinii față de abordarea elevilor supradotati, prin dezvoltarea creativității și gândirii critice, a inteligenței emoționale și a competențelor sociale in cadrul unor grupuri de dezvoltare;
  • Formarea de specialiști în predarea și implementarea unui program de intervenție care poate fi transferat în instituțiile școlare;
  • Îmbunătățirea competențelor de predare a cadrelor didactice care lucrează cu elevi supradotați, prin utilizarea metodelor de predare specializate, formale și non-formale, prin participarea lor directă la activitățile proiectului;
  • Formarea lucrătorilor de tineret, ca specialiști în activități cu părinții copiilor supradotați, care vor organiza ateliere de lucru pentru părinții elevilor talentați din școlile partenere.

Articol scris de Augustina Ene, consilier psihologic

Read 1239 times Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2018 21:55
About User
Paula CIOARĂ
Lasa un comentariu

Campurile indicate cu * sunt obligatorii. Codul HTML nu este permis in interiorul mesajului.