EAU, Eau - Analyse et Utilisation

Descarca Documente

Eau essence de la vie
Descarcă Vizualizează
The necessity of life
Descarcă Vizualizează
Prezentare mobilitate tenerife 2014
Descarcă Vizualizează

Proiect Multilateral Comenius "EAU, Eau - Analyse et Utilisation", proiecte nationale, judetene si locale.

 Mobilitatea in Palermo, Italia, in cadrul Proiectului Multilateral Comenius EAU-Eau, Analyse et Utilisation, efectuata de catre echipa Scolii Gimnaziale "Mircea Cel Batran" Pitesti la Scoala I.C.S."Maredolce" Palermo se poate rezuma astfel:

EAU - Proiect Comenius     - mare desfasurare de forte;
     - gazde bucuroase de oaspeti ce isi iau in serios rolul de ghizi turistici;
     - trafic aglomerat;
     - lumea ca un furnicar pe strazile inguste si pietruite marginite de cladiri ale secolului XIX, ce poarta urmele bombelor celui de-al 2-lea razboi mondial;
     - o scoala mica, dar foarte activa, implicata in foarte multe proiecte educationale;
     - analize si prelevari de mostre de apa si formatiuni organice pentru determinarea calitatii apei la sursa fluviului Oreto;
     - munca in echipa si lucru pe teren;
     - monitorizarea proiectului prin chestionare si diagrame;
     - spectacole de muzica si scurt-metraje pe teme culturale;
     - prezentarea structurii sistemului de invatamant din Italia;
     - lectii CLIL de biologie si chimie despre formatiunile ce traiesc si se inmultesc in apa fluviului Oreto; lectii CLIL de pictura si de muzica;
     - celebrarea si promovarea unui stil de viata sanatos prin consumul de apa in timpul activitatilor sportive, spectacol in Palatul Sporturilor din Palermo: Palaoreto;
     - vizita de documentare la Muzeul Sarii: observarea procedeelor de extractie a sarii din apa marii.
     In toate activitatile tema centrala este APA ( „EAU” ) care a adus laolalta elevi si profesori din 10 tari, prieteni noi, emotii si bogatii culturale, lingvistice, experiente de neuitat pentru toti cei implicati …

Coordonator Proiect Multilateral Comenius EAU
Prof. lb. franceza Ramona IORDACHE

Comenius EAU - 2014Comenius EAU - 2014Comenius EAU - 2014clasa pregatitoare

Activitati desfasurate in perioada 5-10.mai.2014 in Palermo, Italia.

 Mobilitatea in Zabrze, Polonia in cadrul Proiectului Multilateral Comenius EAU-Eau, Analyse et Utilisation, efectuata de catre echipa Scolii Gimnaziale „Mircea Cel Batran” Pitesti se poate rezuma astfel:
EAU - Proiect Comenius     - popor primitor;
     - gazde deosebite;
     - analize si observari ale apei cu efectele ei în Statia de Epurare Kraków-Płaszów, in mina GUIDO, in Centrul de Educatie Tehnica din Goczałkowice;
     - monitorizarea proiectului prin chestionare si diagrame;
     - spectacole artistice cu personaje legate de apa;
     - prezentarea structurii sistemului de invatamant din Polonia si din nou apa sub forma de ploaie;
     - apa din fluviul Vistula, apa potabila a lacului „Goczałkowice”, apa din raul Bytomka;
     - lectii CLIL de biologie si chimie despre importanta apei pentru viata si proprietatile ei;
   Si mai ales APA ( „EAU” ) care a adus laolalta elevi si profesori din 10 tari, prieteni noi, legaturi de durata, emotii si bogatii culturale, lingvistice, experiente pentru o viata intreaga …

Coordonator Proiect Multilateral Comenius EAU
Prof. lb. franceza Ramona IORDACHE

Comenius EAU - 2014Comenius EAU - 2014Comenius EAU - 2014clasa pregatitoare

Activitati desfasurate in perioada 7-12 aprilie 2014, in Zabrze, Polonia.

Mobilitate in Santa Cruz de Tenerife - 16-22 februarie 2014eau-tenerife-feb-2014 010

  Mobilitate in Santa Cruz de Tenerife in cadrul Proiectului Multilateral Comenius EAU-Eau, Analyse et Utilisation, efectuata de catre echipa Scolii Gimnaziale "Mircea Cel Batran" Pitesti (16-22.feb.14).
    Descoperire arhitecturala, observarea conditiilor climatice si a distribuirii apei de ploaie in Insula Tenerife, cauza diferentelor fiind vulcanul El Teide. Observarea actiunii apei asupra lavei vulcanice, lectie de fizica in modulul CLIL: Aplicatii ale Legii lui Arhimede. 
    Monitorizarea proiectului prin chestionare si diagrame, spectacol artistic, prezentarea structurii sistemului de invatamant din Tenerife ... Apa sub forma de ploaie, ocean, lectii, Sangria, dar si evaporare de la caldura cu care am fost primiti si de la soarele de pe plaja, din prima zi ...

Prezentare 

Coordonator Proiect Multilateral Comenius EAU
Prof. lb. franceza Ramona IORDACHE

clasa pregatitoareclasa pregatitoareclasa pregatitoareclasa pregatitoare

Activitati desfasurate in perioada 16-22 februarie 2014, in Santa Cruz de Tenerife

eau

   

Ca urmare a aprobarii Proiectului Multilateral Comenius EAU - Eau, Analyse et Utilisation, in toate cele zece tari participante la Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii, prima reuniune a acestui proiect s-a derulat la Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran", Pitesti, Romania. Acest proiect vorbeste despre apa, studiata din punctul de vedere al fizicii si chimiei pentru ca elevii nostri sa inteleaga importanta apei si sa stie sa o utilizeze in mod corect. 
EAU - Proiect Comenius Acest proiect este sustinut financiar de Comisia Europeana si a primit increderea a 10 Agentii Nationale (Romania, Franta, Italia, Austria, Turcia, Polonia, Grecia, Spania, Bulgaria, Lituania). 
De-a lungul a doi ani scolari, toate aceste scoli din cele 10 tari partenere, isi propun sa promoveze stiintele in randul elevilor, favorizand latura experimentala, sa creeze material didactic, sa stimuleze lucrul in echipa, invatarea limbilor straine, constientizarea apartenentei la o Europa multiculturala, sa incurajeze initiativele vizand formarea cadrelor didactice, dezvoltarea relatiilor internationale si ameliorarea reusitei scolare a elevilor. 
Pe langa aceste obiective, proiectul favorizeaza formarea legaturilor de prietenie dintre tari in vederea colaborarii noastre pe termen lung. 
Datorita acestui proiect, elevii si profesorii de la Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran", Pitesti, scoala coordonatoare a proiectului, vor avea ocazia sa viziteze diferite scoli din tarile paricipante, vor lucra impreuna cu elevii si profesorii parteneri si isi vor imbunatati performantele lingvistice si stiintifice.
Domnul director al Scolii Gimnaziale "Mircea cel Batran" - Pitesti, prof. Dragos Dinculescu, impreuna cu echipa de lucru a proiectului si elevii au pregatit pentru participanti un program variat de activitati, cu scopul de a face cunoscute cultura, istoria si traditiile locale si cela mai importante obiective industriale din zona legate de utilizarea apei, tema principala a proiectului. Elevii claselor primare si gimnaziale au organizat in scoala expozitii de machete, logo-uri si desene cu tema proiectului, au confectionat, pentru invitati, felicitari, semne de carte, scurte povesti despre apa, simboluri traditionale si europene si au prezentat un program artistic deosebit. 
Deschiderea oficiala a proiectului a avut loc la Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran", Pitesti, in data de 20 noiembrie 2013, la care au participat reprezentati ai Primariei Municipiului Pitesti, ai Inspectoratului Scolar Judetean Arges, ai Colegiului Tehnic "Dacia", ai Asociatiei de Parinti a Scolii, elevi si profesori. Membrii delegatiilor straine participante au prezentat tarile, regiunile si scolile pe care le reprezinta. 
Miercuri, 20 noiembrie 2013, dl. prof. Emil Necuta a sustinut o lectie CLIL (invatarea unei discipline non-lingvistice prin intermediul unei limbi straine) de fizica in limba franceza: "La loi d'Archimède". In urma acestui demers educational, elevii si profesorii au interpretat si analizat rezultatele, au facut schimb de documente si exemple de bune practici. Elevii au inteles ca stiinta are un limbaj comun in lumea intreaga. 
D-na prof. Adina Simion impreuna cu elevii au facut analize de apa cu mostre din raul Arges, de la izvorul de langa scoala si de la apa potabila de la robinet. 
In lectia de pictura pe apa, unde a fost utilizata tehnica EBRU, participantii s-au bucurat de rezultatele utilizarii artistice a apei. 
In zilele de joi si vineri, vizita de documentare a cuprins observarea directa a unor mecanisme la Statia de Epurare de la Colibasi si de la Barajul Vidraru. 
Vineri, partenerii din proiect au vizitat Manastirea Curtea de Arges si Fantana Mesterului Manole. Ei au fost fascinati de aceasta capodopera a arhitecturii romanesti, cel mai important lacas cultural si spiritual din judetul nostru, un loc ingropat in istorie, invelit in legende fascinante, ocrotit de moastele sfintilor si pazit de lespezile mormintelor voievozilor si regilor Romaniei. 
Saptamana a fost incheiata cu o masa rotunda, unde directorii celor 10 tari participante la proiect au punctat diferentele dintre sistemele de invatamant, au facut evaluarea activitatilor derulate si au concluzionat ca au fost atinse obiectivele propuse pentru aceasta vizita. 
Toate aceste concluzii au fost sarbatorite la seara cultural-artistica cu specific traditional romanesc, unde toti participantii s-au simtit forte bine si unde, cei prezenti au depasit barierele culturale si au jucat hore si sarbe romanesti dar si dansuri traditionale specifice din tarile partenerilor nostri. 
In concluzie, datorita acestui proiect, toate scolile participante vor castiga o larga deschidere europeana.
In vederea diseminarii rezultatelor si activitatilor, proiectul nostru functioneaza deja sub forma unui blog ce va fi administrat de echipa Frantei si pe care va invitam sa-l urmariti. http://eau-comenius.blogspot.fr
Acest proiect face parte din Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii, Programul Sectorial Comenius si este finantat cu sprijinul Comisiei Europene, iar continutul acestei publicatii reprezinta numai punctul de vedere al autorului si Comisia Europeana nu este responsabila pentru pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.