Back to school

Descarca Documente

Precizari_uniforma_1.pdf
Descarcă Vizualizează
mesaj_Primar.pdf
Descarcă Vizualizează

~ 10 septembrie 2018 ~

Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Pitești și-a deschis porțile!

Astăzi a fost prima zi din noul an şcolar, o zi importantă pentru noi toți: elevi, părinți, cadre didactice, precum și pentru întreaga comunitate.

Ne-au onorat cu prezența domnul Cornel Constantin Ionică, primarul Municipiului Pitesti, doamna Araxy Negoșanu, președinta Asociației Părinților din Școala „Mircea cel Bătrân”, precum și reprezentanții Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Trivale.

Cu toții am păşit în noul an şcolar, pe care ni-l dorim mai bun, cu multe realizări, cu credinţă şi speranţă într-o lume mai bună!

Mesajul de deschidere al domnului Cornel Constantin Ionică, primarul Municipiului Pitesti îl găsiți în documentul atasat, iar mesajul de deschidere al domnului director, prof. Dragoș Dinculescu, îl puteti citi integral în continuare:

Dragi elevi, stimați parinți și colegi, onorați invitați,

Conform unei frumoase tradiții, de-a lungul deceniilor, anual în luna septembrie, sunetul clopoțelului vestește începutul unui nou an școlar.

Astăzi, 10 septembrie 2018, o zi încărcată de semnificații și emoții pentru fiecare dintre noi Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Pitești și-a deschis porțile. Ca la fiecare început de an şcolar, oamenii şcolii noastre vă întâmpină nu numai cu sălile de curs şi manualele pregătite, dar şi cu suflete deschise şi cu urări de bine, atât pentru elevii care ne calcă pentru prima dată pragul şcolii, dar în aceeaşi măsură şi pentru cei ce revin. Cu toții păşim în noul an şcolar, pe care ni-l dorim mai bun, cu multe realizări, cu credinţa şi speranţa într-o lume mai bună.

Pentru bobocii din clasa pregătitoare această zi este cu siguranță încărcată de emoții, temeri sau incertitudini. De aceea țin să-i asigur pe ei și pe părinți, că noi, cadrele didactice suntem aici pentru a-i sprijini și îndruma și că în această școală întâlnesc oameni cu pregătire profesională temeinică, dar, mai presus de toate cu vocație.

Tocmai de aceea, astăzi, ne mândrim cu cea mai mare școala din județul Argeș, având 1585 de elevi îndrumați de 90 de cadre didactice; avem 33 de clase de înv. primar și 24 de clase de gimnaziu, în total 57 de formațiuni de studiu.

Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Pitești este un nume cu rezonanță, aflându-se în topul celor mai bune școli din județul Argeș, ne mândrim cu rezultatele deosebite obținute de elevii noștri la examenele, olimpiadele și concursurile școlare.

La examenul de Evaluare Națională din luna iunie, elevii școlii noastre au obținut rezultate excepționale, doi dintre elevii noștri, Andrioae Iulia Ana-Maria și Chiriloiu Adrian Nicolae, obținând media 10.

Am fost reprezentați la cel mai înalt nivel al olimpiadelor școlare, făcând ca numele școlii noastre să fie cunoscut la nivel național: Victor Ștefan Arseniu (Mențiune+Medalie de aur – Olimpiada Națională de Fizică și Mențiune+Medalie de aur – Olimpiada Națională de Informatică), Andrei Androne (Medalie de argint - Olimpiada Națională de Fizică), Alexia Cătălina Mihai (Mențiune – Olimpiada Națională de Limba și literatura română), Ștefania Cezara Enache (participare – Olimpiada Națională Lectura ca abilitate de viață), Cristian Benghe (participare – Olimpiada Națională de Informatică), Horia Rădulescu (participare – Olimpiada Națională de Informatică). La Concursul Național Euro Quiz 2018 echipa școlii noastre formată din  Ana Teodora Crăciun, Alexandru Marinescu, Eliza Marinescu, Elena Ștefania Moiceanu, Denis Postelnecu și Alex Ștefan Teacă a obținut premiul I.

De 10 ani, în fiecare vară, cu sprijinul Asociației Părinților organizăm în școală cursuri de utilizarea calculatorului. În acest an, în urma examenelor susținute, 21 de elevi au reușit să obțină certificatul ECDL, recunoscut internațional în peste 150 țări. Majoritatea sunt elevi sau foști elevi ai școlii noastre, dar, este de remarcat interesul manifestat de mulți elevi de la alte unități de învățământ din județ.

Îi felicităm pe toți, pe profesorii care i-au pregătit, le mulțumim că s-au alăturat eforturilor și dorințelor noastre de a dovedi prin rezultate că instituția noastră tratează cu seriozitate și interes procesul educațional și le urăm mult succes mai departe.

Toate acestea au fost posibile prin multă muncă, prin devotamentul și profesionalismul cu care ne-am îndeplinit misiunea, prin răbdare și încredere că în final vom fi răsplătiți pe măsura strădaniei nostre.

Avem o şcoală modernă, primitoare, curată, cu o bază materială corespunzătoare cerinţelor unui învăţământ de calitate. Toate acestea se datorează implicării autorităţilor locale, dar și eforturilor dumneavoastră, ale părinților, care prin aportul adus ați contribuit la amenajarea sălilor de clasă.

În vederea îmbunătățirii condițiilor de învățământ, sperăm ca în acest an școlar să demarăm lucrările de extindere și modernizare a acestei școli.

Prin realizarea investiţiei, Şcoala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” Piteşti doreşte să pună la dispoziția elevilor şi a personalului didactic o bază materială corespunzătoare tuturor activităţilor derulate în şcoală, acest lucru fiind posibil prin extinderea clădirii cu alte laboratoare, cabinete și săli de clasă, dotarea cu mijloace tehnice moderne necesare desfăşurării procesului instructiv-educativ, reabilitarea termică a faţadelor, refacerea hidroizolației, înlocuirea instalațiilor electrice, termice și sanitare și multe altele.

Cu sprijinul Asociației Părinților am reușit să organizăm cu succes activitatea în cadrul programului „After School”, program care va continua și în acest an școlar, începând de mâine, 11 septembrie. Cei interesați sunt rugați de completeze cererea tip pe care o pot ridica de la secretariatul școlii. De asemenea, Asociația ne-a sprijinit în organizarea cursurilor opționale de baschet, de dans, de înot, cursurilor de limbi străine, concursurilor școlare și diverselor activități sportive.

Depinde de noi – părinţi, profesori, autorităţi publice – să facem tot posibilul ca amintirile şi experienţele acestor tineri pe băncile şcolii să fie dintre cele mai plăcute şi mai utile. Toţi trebuie să punem umărul şi sufletul pentru ca școala noastră să fie aşa cum ne-o dorim.

Fie ca noul an şcolar să însemne atât pentru personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, cât şi pentru copii şi părinţi, bucurii, satisfacţii, împliniri, putere de muncă şi multă sănătate!

IMG 1IMG 2IMG 3IMG 4IMG 5IMG 6IMG 7IMG 8IMG 9IMG 10

structura anului scolar 20182019

Lasa un comentariu

Campurile indicate cu * sunt obligatorii. Codul HTML nu este permis in interiorul mesajului.